Skip to main content

Informatie

ANBI

Naam: Stichting Zorgboerderij De Borkeld
Fiscaal nummer: 8179.24.310

Bankrekeningnummer: NL79 RABO 0132 2300 03

Contactgegevens:

Stichting Zorgboerderij De Borkeld
Borkeld 1a
7462 PD Rijssen
0548 – 701581

Via deze link kunt u onze ANBI verantwoording inzien.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten​: in 2020 hadden we totaal 20 volwassen deelnemers. Gemiddeld per cliënt zijn zij 75 dagdelen op jaarbasis aanwezig geweest op de zorgboerderij om deel te nemen aan activiteiten.  Daarnaast hebben we aan totaal 12 kinderen activiteiten mogen aanbieden. Zij zijn gemiddeld 16 dagdelen op jaarbasis aanwezig geweest.

Uitsluitingscriteria

Zorgboerderij De Borkeld kiest er bewust voor om geen zorg te bieden aan deelnemers:

  • Die een indicatie hebben gekregen waarbij ze onder de wet Zorg en Dwang vallen.
  • Die intensieve persoonlijke verzorging nodig hebben. Denk hierbij aan deelnemers die met 2 personen geholpen moeten worden bij staan of lopen. Of wanneer een tillift nodig is. En situaties waarbij volledige hulp nodig is bij eten en drinken. 
  • Die ernstige dementie hebben, met daarbij wegloop- of dwaalgedrag. Ook als de deelnemer geen activiteiten meer kan doen of een gevaar voor zichzelf en/of anderen is.
  • Die ernstige psychiatrische klachten hebben. Dit kan bijvoorbeeld agressie zijn, psychoses of pogingen tot zelfdoding.  
  • Die voortdurend 'een-op-een' begeleiding nodig hebben.
  • Voor wie de dagbesteding geen meerwaarde meer biedt.


Coördinatoren

Wilt u nadere informatie over Zorgboerderij de Borkeld, vrijblijvend eens langskomen of uzelf of een familielid opgeven? Dan kunt u contact opnemen met onze zorgcoördinatoren Irma van Rossum en Marije van der Neut. 

Zij zijn bereikbaar onder de e-mailadressen:

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vrijwilliger worden

De zorgboerderij kan niet zonder vrijwilligers draaien. We hebben al een fijn team dat zich volledig inzet om het onze deelnemers naar de zin te maken. De warmte en huiselijkheid die wordt ervaren geeft ook ontspanning voor de vrijwilliger. Het is dankbaar werk.

Wat houdt het vrijwilligerswerk bij ons in? Een veel gemaakte fout is dat mensen denken dat je persé creatief moet zijn om bij ons te kunnen helpen. Uiteraard hebben we mensen nodig die enige affiniteit hebben met schilderen, tekenen en andere dingen op creatief vlak. Maar er is zoveel meer te doen; een luisterend oor bieden, een praatje maken, koffie schenken, een wandelingetje maken, een spel spelen. Er zíjn voor onze cliënten!

Naast de dagbesteding voor ouderen zijn we actief op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de kinderen en de jongerengroepen.

We hebben een mooie ploeg aan vrijwilligers die veel buitenwerk doen. Heb je affiniteit met het buitenleven, tuin of vind je kleine onderhoudsklussen leuk? Neem gerust contact op via de contactpagina.

Voor meer informatie en voor uw opgave als vrijwilliger kunt u mailen met onze zorgcoördinatoren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons vaste nummer tijdens openingstijden.