Skip to main content

Volwassenen

Activiteiten

Elke deelnemer kan op zijn of haar eigen niveau aan de slag en eigen talenten ontwikkelen. De activiteiten concentreren zich meestal rondom handenarbeid of activiteiten buiten. Schilderen, beeldhouwen, kleien of samen een spelletje doen zijn voorbeelden van binnenactiviteiten die we aanbieden. De prachtige omgeving van de zorgboerderij wordt gebruikt voor de dagelijkse wandeling of activiteiten die we in de boomgaard, de moestuin of bij de dierenverblijven aanbieden. Elke dag is er een vaste begeleider aanwezig, die tevens het aanspreekpunt is voor de deelnemer. De begeleider wordt bijgestaan door ons enthousiaste team van vrijwilligers. Komt u vrijblijvend eens binnenlopen om de gezellige sfeer die in de Hooiberg aanwezig is, zelf te ervaren!

Voor wie

Wilt u ook gebruik maken van het aanbod van Zorgboerderij De Borkeld? In principe is iedereen welkom die ouder is dan 18 jaar en zich herkent in de opzet en principes van Zorgboederij De Borkeld. Als u hulp nodig heeft bij uw dagstructuur, activering van dagelijkse bezigheden, het ontzorgen van mantelzorgers of als u nieuwe activiteiten wilt leren tijdens onze dagbesteding behoort u tot onze doelgroep. 

Wel hanteren we een aantal criteria om de kwaliteit en effectiviteit van de activiteiten en de opzet van de groepen te borgen. Wij kiezen er bewust voor om geen zorg te bieden aan deelnemers:

  • Die een indicatie hebben gekregen waarbij ze onder de wet Zorg en Dwang vallen.
  • Die intensieve persoonlijke verzorging nodig hebben. Denk hierbij aan deelnemers die met 2 personen geholpen moeten worden bij staan of lopen. Of wanneer een tillift nodig is. En situaties waarbij volledige hulp nodig is bij eten en drinken. 
  • Die ernstige dementie hebben, met daarbij wegloop- of dwaalgedrag. Ook als de deelnemer geen activiteiten meer kan doen of een gevaar voor zichzelf en/of anderen is.
  • Die ernstige psychiatrische klachten hebben. Dit kan bijvoorbeeld agressie zijn, psychoses of pogingen tot zelfdoding. 
  • Die voortdurend 'een-op-een' begeleiding nodig hebben.
  • Voor wie de dagbesteding geen meerwaarde meer biedt.

Op maandag tot en met vrijdag wordt er dagbesteding georganiseerd voor volwassenen. Op woensdagmiddag is de dagbesteding voor volwassenen niet beschikbaar.

Zorgindicatie

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding bij de Zorgboerderij is er een indicatie nodig via de gemeente, vanuit de WMO, of via een WLZ indicatie. 

  • Voor een WMO indicatie kunt u contact opnemen met uw gemeente. Een zorgconsulent van de gemeente geeft de indicatie af.  U betaalt een eigen bijdrage aan het CAK. 
  • Heeft u een WLZ indicatie, dan zal in overleg met uw zorgverlener het aantal uur dagbesteding afgesproken worden. 

Wij werken samen met Stichting Rolstoelbus Rijssen. Heeft u een WLZ indicatie? Dan kunnen wij uw vervoer regelen met de rolstoelbus. Heeft u een WMO indicatie? Dan heeft u een aparte indicatie nodig voor vervoer: Taxi voor Iedereen. Hiermee kunt u taxi vervoer regelen.  

Reacties van deelnemers

'Er heerst binnen de Hooiberg een prettige sfeer. Ik vind het altijd een mooie bezigheid. Ik verveel me er nooit. Een dag is zo voorbij. Door het bezoek aan de Hooiberg voel ik me nuttig'. 

'Ik kom al vele jaren op de Hooiberg. De rust en huiselijke sfeer vind ik erg fijn. Je kunt er gewoon jezelf zijn. Je kunt ook makkelijk de rust zoeken door even naar buiten te gaan en te wandelen naar de verschillende dieren of door de boomgaard.'

Sfeerimpressie

Aanmelden?

Wilt u zichtzelf of een familielid aanmelden voor de dagbesteding? Klik dan even door naar onze contactpagina.