Skip to main content

Jeugd

Activiteiten

Elke deelnemer kan op zijn of haar eigen niveau aan de slag en eigen talenten ontwikkelen. De activiteiten concentreren zich meestal rondom handenarheid of activiteiten buiten. Iedereen is creatief bezig op zijn eigen niveau en interesse, er worden spelletjes gedaan en bij mooi weer wordt er buiten in de speeltuin of in de boomgaard gespeeld. Aan het einde van de middag wordt er samen gegeten. De deelnemers mogen voor het eten om de beurt kiezen wat ze de volgende keer graag willen eten. Voor de zaterdagmorgen ontwikkelen we een programma waarbij het accent nog meer op het buitenleven ligt. 

Voor wie

Wilt u ook gebruik willen maken van het aanbod van Zorgboerderij De Borkeld? Zorgboerderij De Borkeld is een voorliggende voorziening in het kader van de Jeugdwet. Voor kinderen bieden we voor twee leeftijdcategorieën leuke activiteiten aan. Voor de kindergroep (6 – 12 jaar) worden activiteiten op de woensdagmiddag aangeboden. Voor de jeugdgroep (12 jaar en ouder) worden activiteiten op de donderdagmiddag aangeboden. In 2023 willen we ook op de zaterdagmorgen activiteiten voor de jeugdgroep aanbieden. 

In principe is iedereen welkom alleen hanteren wij wel een ‘deur-op-een-kier’ beleid: iedereen die daarvoor in aanmerking komt (zie hieronder 'Zorgindicatie') is welkom, maar meld je bezoek wel even vooraf. Daarnaast verwachten we ook dat je deelname een structureel karakter heeft zodat de sfeer in de groepen geborgd kan blijven. 

Zorgindicatie

De deelnemers kunnen in een reguliere setting (sociale contacten) niet goed mee komen. De kinderen hebben een lichte zorgindicatie en dus een ‘rugzakje’. Het kunnen kinderen zijn met autisme en/of een lichte gedragsstoornis, gezinsproblematiek, leerachterstand of het betreffen (Z)MLK kinderen. Onze doelgroep is vaak sociaal minder vaardig waardoor ze in de dagelijkse praktijk weinig of geen aansluiting hebben met leeftijdgenoten. Ze lopen daarmee een risico op vereenzaming, uitsluiting en/of een negatief zelfbeeld. Het kan ook zijn dat onze deelnemers ongestructureerd en chaotisch zijn waardoor op dat onderdeel ondersteuning nodig is. De zorgwaarde van onze doelgroep is een lichte tot matige ondersteuning. 

Reacties van deelnemers

​We hebben een aantal ouders om een reactie gevraagd hoe zij en hun kind de zorgboerderij ervaren.

Ouder van een kind: "Wij hebben ons kind bij de zorgboerderij aangemeld om de leerzame activiteiten, de sfeer, de veilige omgeving en de identiteit van het zorgaanbod. Ook de korte afstand is prettig!" 

Ouder van een kind: "Ons kind voelt zich erg thuis bij de zorgboerderij en de activiteiten stimuleren de kinderen. Ondanks zijn vergeetachtigheid wordt de ‘Hooibergavond’ in het weekritme niet vergeten. De voorbereidende mail en het gesprek achteraf naar aanleiding van gemaakte foto’s geven altijd leuke gesprekken De activiteiten op de zorgboerderij dragen bij aan zelfwaardering en eigenwaarde van ons kind."  

Ouder van kind: "De regelmaat en de kleine omvang van de groep is erg fijn. De mooie combinatie van gezelligheid en activiteiten waar ze sociale vaardigheden leren waarderen wij zeer."

Sfeerimpressie

Aanmelden?

Wilt u als ouder uw kind aanmelden. Klik dan even door naar onze contactpagina.